כנסיית האוגוסטינים היא הכנסייה הגותית שבה נערכו חתונות שושלת הבסבורג – כולל חתונת פרנץ יוזף וסיסי. בקפלה מיוחדת שמורים לבבותיהם של קיסרי המשפחה בכדי כסף. אתר היסטורי מרגש עם אקוסטיקה מרשימה, בלב וינה. הכניסה חופשית.
כנסיית החתונות הקיסרית
כנסיית האוגוסטינים (Augustinerkirche) נבנתה במאה ה-14 בסגנון גותי, וצמודה לארמון הופבורג. במשך מאות שנים שימשה ככנסיית החצר, ובה נערכו חתונות מלכותיות רבות של הבסבורג – בהן חתונתם של פרנץ יוזף ואליזבת (סיסי) ב-1854.
קפלת הלבבות
ייחוד נדיר של הכנסייה הוא "קריפטת הלבבות" (Herzgruft): קפלה קטנה שבה שמורים לבבותיהם של 54 מבני שושלת הבסבורג בכדי כסף – מנהג קבורה קיסרי ייחודי. בכנסייה גם אנדרטת קבר משיש של הנסיכה מריה כריסטינה, יצירת מופת של קאנובה.
טיפים לביקור
הכנסייה נמצאת בלב וינה, צמוד להופבורג ולבית האופרה. הכניסה חופשית. בימי ראשון נערכת בה מיסה עם מוזיקה קלאסית ומקהלה – חוויה אקוסטית מרשימה. משך הביקור כחצי שעה.
מידע שימושי
זמן ביקור מומלץ: 40 דקות
מיקום: בלב העיר
כתובת: Augustinerstraße 3, 1010 Wien
מיקום: בלב העיר
כתובת: Augustinerstraße 3, 1010 Wien
שאלות נפוצות
מה מיוחד בכנסיית האוגוסטינים
זו כנסיית החתונות של שושלת הבסבורג (כולל פרנץ יוזף וסיסי), ובה "קריפטת הלבבות" השומרת את לבבות בני המשפחה בכדי כסף.
האם הכניסה בתשלום
הכניסה חופשית. בימי ראשון נערכת מיסה עם מקהלה ומוזיקה קלאסית – חוויה אקוסטית מומלצת.


















